published 11 september 2018

September 2018

Southamton Boat Show
 

Op de Southampton Boat Show toont Balpha Mast een prototype van het nieuwe maststrijksysteem.
Bij ontwerp No 507 is dit systeem geintegreerd in het ontwerp. Vooral voor schepen die vaak hun mast moeten strijken een handig systeem.




Jager zet nieuw record in de 75 mijls.
 

De 75&30 mijls is een nieuw evenement.

Er is op het IJsselmeer een baan van 75 mijl uitgezet die je op een zelf bepaalde tijd kunt varen. Op het Markermeer is er een baan van 30 mijl. Er zijn klassementen in werkelijk gezeilde tijd, ORC en een op waterlijn gebaseerde tijd. Ook is er een deelklassement Solo duo en volbemand, met en zonder een stop.

Op 24 oktober leek de wind goed om een poging te wagen. Ik heb geen ORC meetbrief en ging voor de solo non stop op waterlijn. Het waaide harder dan voorspeld, vanaf Den Oever tot de Ketelbrug zat ik op 7.98 knoop gemiddeld. Daarna zaten er een paar stevige kruisrakken met korte steile golven in. Toch lukte het me om een nieuw record te zetten. Ik moedig iedereen aan dit te verbeteren. Een haalbare zaak en een mooie uitdaging!


                                                                                   video

Ontwerpt No 503


Ik ben nog steeds bezig om van ontwerp No 503 een aluminium variant te maken. Het schiet mooi op. De uitslagen van romp en dek zijn klaar en met een halfmodel gecontroleerd op missende delen en markeringen.

 Halfmodel met uitgesneden plaatuitslagen op clear film

 



 

Mijn rol als team manager van Mark Slats in de Golden Globe Race is nog niet voorbij. Mark is Kaap de goede hoop gerond en ligt 2e. We kunnen ondertussen gesproken tekst via de kortegolfradio en dankzij een radioman aan elkaar doorgeven. Hij is te volgen op  klik hier