published 20 juni 2019

Juni 2019

Ontwerp No 496

Ontwerp 496 krijgt vorm
In Zeewolde staat deze klassieke overnaadse langkieler in aanbouw. Het is een doe-het-zelf project, maar het ziet er professioneel uit. De bouw gaat wel een paar jaar duren.



Ontwerp No 508 roeiboot

Ontwerp 508, een 9 m lange 4-persoons oceaanroeiboot is overgedragen aan de Swiss Ocean Dancers. Zij gaan er komende winter de Talisker Whisky Atlantic Challenge mee roeien. De eerste kenterproeven zijn goed doorstaan. Zowel met als zonder bemanning komt ze snel weer overeind. De aluminium romp kan met carbon cabines worden geleverd voor een lager gewicht en hogere stabiliteit. Dat is bij deze versie ook gedaan. De boot lijkt nog vrij hoog te liggen maar als alle extra uitrusting en voorraden er in zitten verwacht ik dat ze precies op de verwachte waterlijn uitkomt. Ze gaat nu eerst naar Zwitserland zodat er geoefend kan worden.

 

 


Swiss Ocean dancers website
Video kenterproef  

 

Ontwerp No 509 roeiboot

Ontwerp No 509, een 7.4 m lange 1- of 2-persoons oceaanroeiboot staat in afbouwfase bij Koopmans Kasko's in Sneek. Ook deze is in aluminium gebouwd maar heeft geen carbon cabines. Ze gaat binnenkort naar de schilder en kan daarna proefvaren.

Hoofdschakelaar en accubak                                                       Basis voor watermaker

 

Swiss-1is Website 


Ontwerp No 503

No 503, een zeiljacht van 13 m voor lange reizen staat in aanbouw bij Koopmans Kasko's in Sneek.
Ze is ontworpen voor een Belgische opdrachtgever en zal later in het jaar naar Scheepswerven Jan Vandamme in Zeebrugge gaan om te worden afgebouwd.

Ontwerp No 512

Alweer een roeiboot voor de Talisker oceaanrace.
Mark Slats die het solo wereldrecord twee jaar geleden verpulverde wil het nu ook in de 2-persoons klasse proberen. Hij is van plan deze deels zelf te bouwen onder begeleiding van Paul Dijkstra Composites in Uitwellingerga. Paul maakte ook de cabines voor de 4-persoons aluminium versie.