published 22 juli 2024

Juli 2024

Bezoek de HISWA !

 

Ik ben van woensdag tot en met vrijdag op de Jager 37 stand D20

 

ORC Double-Handed World Championship with Jager

klik voor video

 

Vorig jaar passeerde Jager de 100.000 mijl en om dat te vieren zeilden we het ORC Double-Handed World Championship in Noorwegen. Twee dagen voor de start voeren we de tuned up race. Er was geen officiele uitslag maar we werden wel 3e.

  

Jager in the tuned up race

 

Aangekondigd als offshore race moesten we toch eerst de 45 mijl lange Oslofjord uit. Met licht weer en veel windwakken misten we hier de locale kennis. We kwamen met flinke achterstand als 18e de fjord uit om uiteindelijk als 14e te finishen.

 

 

JAGER 37R

 

Bij Ruys Jachtbouw is de Jager37R tewater gelaten. Ze is in augustus op de komende Hiswa te bewonderen.

Ik ben tijdens de Hiswa een aantal dagen aan boord.

 

Ontwerp  526-523

 

Na wat vertraging gaat de bouw van de romp binnenkort van start bij LUYT in Den Oever. Komende weken worden de platen genest en gesneden bij Skipshelling Blom in Hindeloopen. Als het casco klaar is wordt het bij Loedeman Jachtbouw in Elburg afgemaakt.

 

 

Ontwerp 532

 

Het schip staat in aanbouw bij Koopmans Kasko's in Sneek.

Met een diepgang van 90 cm met de kiel omhoog kan ze de hele Waddenzee bevaren. Met de kiel naar beneden is ze klaar voor de oceaan.

 

 

 

Ontwerp 533

 

Dit ontwerp is gebasseerd op de lijnen van No 514 maar groter en met een steile steven. Met een mooie achteroverhang een karaktervol schip. De boot is geschikt om op te wonen en ontworpen in aluminium. De bouw zal begin volgend jaar van start gaan.