published 14 maart 2011

MAART 2011

Solarboat voor Windesheim

Voor SOLARTEAM Windesheim hielp ik met de optimalisatie van de nieuwe romp die binnenkort wordt gebouwd. Om de concurentie niet te veel informatie te geven hier een variant die het niet is geworden. link solarteam

Onlangd bezocht ik de werf in Hongarije. Ze hebben er zes 12,5 meter motorjachten, een stalen kieljacht met polyester dek en drie 10.5 meter motorjachten van mijn ontwerp in aanbouw.

Voor No 473 Aventura 43 zijn vooral veel details doorgesproken.

 

 

 

De bouw van het kieljacht is net begonnen. Vooral de locatie van het dekbeslag is tijdens mijn bezoek vastgelegd.

De VICTOIRE 42 krijgt een update. In samenwerking met powerhouse komt er een ruimtelijker interieur in. Hiervoor wordt het dek aangepast en moet hier en daar ook de constructie worden gewijzigd.

Er is weer een coldhanded gevaren. Leslie en Ian kwamen speciaal over van de Shetlands om met VQ32 VANDAL te trainen. Volgend jaar willen ze de TWOSTAR zeilen. Ze deden het uitstekend met een 2e en 1e plaats.

Ik voer zelf met de Foxx om te zien hoe een gaffelkotter het doet in een dergelijk veld. Er was helaas weinig wind en we hadden geen lichtweer zeilen. We werden zesde van de negen schepen, maar denken dat we met wat meer wind voor verassingen kunnen zorgen.

                                                                                                        Foxx en Vandal