published 1 augustus 2012

Augustus 2012

 De Jager is weer terug uit Noorwegen en de Shetlands.

In Noorwegen wonnen we de Seilmakeren doublehanded in onze klasse, De Shetlands gaf ons  inspiratie. Prachtige natuur en veel vriendelijke ontmoetingen. Ondertussen zijn we weer aan het werk.

Dat Nederland ook mooi is om met een Koopmans te ankeren is hier te zien. De Felice (ontwerp 347)  voor anker,
foto vanaf de JAGER

 

In Hongarije wordt momenteel dit 12 m stalen  kieljacht gebouwd. In de computer is ze al klaar. De klant krijgt zo op voorhand een beter inzicht in het jacht.

www.centreboard.eu

 

Bij Puffin in Enkhuizen is een begin gemaakt aan ontwerp No 479, een duurzaam jacht waar ik al eerder over schreef.

De PIR schuimkern gaat over hulpspanten. Dan gaat er een buitenlaminaat omheen. Vervolgens wordt de romp van de hulpspanten gehaald en gaat het binnenlaminaat er in. Het dek wordt los van de romp op eenzelfde manier gemaakt.

 

Aluminium v-spant No 482 gaat binnenkort ij Koopmans Kasko's in aanbouw. De constructieplannen zijn klaar, en het bouwpakket vordert. Het schip is ontworpen voor een solozeilster die er wereldreizen mee wil maken.

 De kuip heeft maar een klein zitgedeelte. Zo kan er in ruige zeeën weinig water naar binnen komen. De ingang kan door een klap-schuifluik waterdicht worden afgesloten.

 

 

 

De schotten van de amfibie-fiets worden van schuim/carbon gemaakt. De "velomobiel" is op de komende HISWA te WATER op het pavilioen van jacht transportbedrijf vd Wetering te zien.