published 2 maart 2015

Maart 2015

 

 

Bij K&M is de JAGER37 gedraaid. De vorm is nu goed te zien. Binnenkort wordt de kiel volgegoten met lood en kan deze worden gemonteerd. De kiel draait in een kast omhoog. Er zitten twee roeren onder en tegen het hoofdschot komen uitschuifbare wadpoten.

 

No 490 staat voor een paar laatste zaken ook bij K&M. Zo is het verschil tussen een puur toerschip en een snel toer wedstrijd schip duidelijk te zien.

 

Twee jaar geleden ontwierp ik voor Ebrahim Hemmatnia een bootfiets (exclusief de rijdende techniek van Flevobike). Ondertussen heeft de bootfiets zich bewezen. Helaas hapte 350 mijl voor de Braziliaanse kust een haai zijn roer er af en heeft de marine Ebrahim en zijn boot veilig aan land gebracht. Ebrahim fietst nu over land naar Peru

Wilpowered

 

Op basis van V-spant No366 komt er een versie met een dekhuis en beschutte buitenzit. Van deze romp ligt er een ter afbouw in Sneek en staat er een in Gdansk in aanbouw.

 

De refit bij Koopmans Kasko's van No 205 schiet mooi op. De kuip is geschilderd en de buiskap is smaller en langer geworden. Zo kan ze zonder veel onderhoud weer jaren varen.

Een nieuw project in America, maar daarover later meer