published 14 december 2015

December 2015

Ontwerp 487 en 482

Binnenkort gaat in Gdansk een tweede V-spant naar ontwerp No 487 in aanbouw. Het is dezelfde romp als Nehaj, het schip waarmee Susanne Huber-Curphey afgelopen zomer solo vanuit Sneek via IJsland naar de Azoren voer. Ondertussen vaart ze op 43 graden zuid, 35 graden oost.

Ontwerp 487

 

Ontwerp 497

De afgelopen maand is van het voorontwerp No 497 een bijna compleet ontwerp gemaakt. Het schip is 40 cm langer geworden, waardoor het interieur er mooier in past. Het wordt een stoer ogend schip met klassieke uitstraling. De kuip heeft een open spiegel met twee stuurwielen. De voortststuwing wordt electrisch. De stroom komt uit een dieselgenerator. Tijdens lange tochten kan ook door de autoprop schroef stroom worden opgewekt.

 

 

Kiel Sentijn 37

Afgelopen jaar was een Sentijn eigenaar zo onfortuinlijk om een rots te raken. De gietijzeren kielflens scheurde voor en achter, maar de romp bleef intact. Omdat de oude kielmal er niet meer was, is een eenmalige stalen kiel gevuld met lood in aanbouw. Hiervoor maakte ik de uitslagen en deed nog wat kleine aanpassingen.