published 24 februari 2016

Februari 2016

 

Nieuw grootzeil voor de Jager.

Na 30.000 mijl was het Max voyager grootzeil aan haar einde.

Ik ga nu met en iets minder high tec fibercon pro Vectran grootzeil varen.

Zie VIDEO

 

 

 

De bootfiets die ik voor Ebrahim Hemmatnia ontwierp, heeft het wereldrecord "langste reis ooit met een amfibivoertuig" gebroken.

Het fietsgedeelte werd ontwikkeld door Flevobike en het voertuig werd gebouwd bij Shipcentre Lelystad. Een compleet product uit de Flevopolder.

Onderstaand artikel uit het AD:

 

Tosca de Jong (AD)


23-2-16 - 17:03
Ebrahim Hemmatnia in zijn 'bootfiets' © AD.

De 39-jarige Ebrahim Hemmatnia uit Den Dolder staat sinds deze week in het Guinness Book of World Records. De sportieve oceaanfietser maakte tussen 22 november 2014 en 29 januari 2015 de langste reis ooit met een zogenaamde amfibische fiets, die met een trappende beweging zowel op land als op zee voortbeweegt.

Ik ben bijna vier jaar bezig geweest met het bouwen van de boot en het oefenen voor de reis. Gelukkig heb ik heel veel hulp gekregen. Ik ben daar iedereen zo dankbaar voor

Ebrahim Hemmatnia,,Ik hoorde afgelopen maandag dat ik in het Guinness Book sta. Ik vind het helemaal geweldig'', aldus Hemmatnia. Hij fietste van Senegal naar Brazilië en stak de Atlantische Oceaan over. De lengte van de drie maanden durende de tocht was 2.371 kilometer, oftewel 1.473,27 mijlen, goed voor een officieel wereldrecord.
,,Ik ben bijna vier jaar bezig geweest met het bouwen van de boot en het oefenen voor de reis. Gelukkig heb ik heel veel hulp gekregen. Ik ben daar iedereen zo dankbaar voor.''   

Oceaanfietser Ebrahim Hemmatnia (39) uit Den Dolder © Ruud Voest.

Boek
Halverwege maart komt er een boek uit over de bijzondere reis met de titel: 'De Oceaanfietser'. ,,Het boek is - van het begin tot het eind - vooral erg spannend. Een aanrader voor iedereen die durft te dromen. Ik heb ook mijn droom waargemaakt, dat zou iedereen kunnen. Ongeacht afkomst."

In het boek vertelt de fietser onder meer hoe hij onderweg schipbreuk leed en werd aangevallen door haaien.

Hemmatnia hoopt met zijn boek genoeg geld op te halen zodat hij aan een nieuw avontuur kan beginnen. ,,Het plan is om van São Paulo naar Lima te fietsen en daarna door naar Australië. Ja, ik ben een avontuurlijke jongen.''