Nieuws


Juli 2022

 

Ik heb het de laatste tijd erg druk gehad zodat het nieuws wat achter liep Hierbij de belangrijkste projecten:

 

 

Golden Globe Race.

 

Abhilash Tommy die in de 2018 race zijn schip moest verlaten vroeg me om zijn refit te doen. Ik deed dat in 2018 voor Mark Slats die als tweede eindigde en als enige zonder schade. Het is de oude PRB van Philippe Peche. Ik reed een paar keer naar Lorient in Frankrijk om het schip te beoordelen en het zeilklaar te maken voor de reis naar Nederland. Er moest vrij veel aan gebeuren. De puttings lekte en zaten op veel te vochtige schotten. Ook moest de boot in de sponsorkleuren worden geschilderd. Er zat vrij veel voor deze race ilegaal materiaal in de zeilen en het lopend want. Dit is allemaal vervangen door Zwaan sails en Tuned ropes&rigging. Dordat er weinig mensen tijd hadden heb ik het meeste zelf gedaan.


 

 

 

Ontwerp 523

 

Dit 15m lange ontwerp begint vorm te krijgen. Hoofdconstructie en eerste plaatuitslagen zijn af. De bouw start in September bij Koopmans Kasko's in Sneek

 

Ontwerp 516

 

Deze 35 voeter wordt in September opgeleverd door Pronk in Heeg. De systemen werken en het interieur is bijna klaar


 

1/2 persoons roeiboot

 

Na het wereldrecord dat Mark Slats met zijn Maria roeide is dat model als basis gebruikt voor een goedkopere vinylester uitvoering.

Omdat deze wat zwaarder is zijn de mallen 8 cm uit elkaar gezet om zo het extra gewicht te kunnen dragen. Computerberekeningen toonde een geringe extra weerstand en voldoende stabiliteitsomvang. De boten gaan gebouwd worden door Scheepswerven Janvandamme in Zeebrugge Belgie

 

 

13 m roeiboot

 

Na een schets voor een Schots team ga ik deze in Oktober uitwerken. De boot is geschikt voor het varen met kinderen in Schotland maar ook om met acht man de ocean over te roeien.

Diverse refits

 

Dit is een scandinavische 42 voeter met kielproblemen warvoor ik een versterkt vrangenstel tekende.

 

Tussendoor werd er ook nog gezeild Hieronder wat video links

 

Delivery van de Rustler naar Holland

Met de Golden Globe Rustler van Lorient naar IJmuidsen

 

30 mijls

30 mijls race weekend met JAGER

 

Noodtuig test

uitvoering noodroer en zeilen met noodtuig op de Rustler

 

Scarborough North sea Race

Scarborough North sea race met JAGER. Line honours and eerste in IRC