published 24 February 2016

February 2016

 

The "shipbike" I designed for Ebrahim Hemmatnia is now world record holder. The record is for the amphibian vehicle which has made the longest trip ever. Last year it crossed the Atlantic Ocean.

The bike part was made by Flevobike and the vehicle was made at Shipcentre Lelystad. A complete product from the Polder (Flevoland).

 

Article in the Dutch newspaper AD:

Tosca de Jong (AD)


23-2-16 - 17:03
Ebrahim Hemmatnia in zijn 'bootfiets' © AD.

De 39-jarige Ebrahim Hemmatnia uit Den Dolder staat sinds deze week in het Guinness Book of World Records. De sportieve oceaanfietser maakte tussen 22 november 2014 en 29 januari 2015 de langste reis ooit met een zogenaamde amfibische fiets, die met een trappende beweging zowel op land als op zee voortbeweegt.

Ik ben bijna vier jaar bezig geweest met het bouwen van de boot en het oefenen voor de reis. Gelukkig heb ik heel veel hulp gekregen. Ik ben daar iedereen zo dankbaar voor

Ebrahim Hemmatnia,,Ik hoorde afgelopen maandag dat ik in het Guinness Book sta. Ik vind het helemaal geweldig'', aldus Hemmatnia. Hij fietste van Senegal naar Brazilië en stak de Atlantische Oceaan over. De lengte van de drie maanden durende de tocht was 2.371 kilometer, oftewel 1.473,27 mijlen, goed voor een officieel wereldrecord.
,,Ik ben bijna vier jaar bezig geweest met het bouwen van de boot en het oefenen voor de reis. Gelukkig heb ik heel veel hulp gekregen. Ik ben daar iedereen zo dankbaar voor.''   

Oceaanfietser Ebrahim Hemmatnia (39) uit Den Dolder © Ruud Voest.