published 27 juli 2008

JULI 2008

 

Een nieuw zwaardjacht met dekhuis is in ontwikkeling. De steven staat wat steiler dan vorige modellen waardoor een lange waterlijn ontstaat. De indeling met slechts 2 hutten geeft veel leefruimte. Ondere de zitbank in het stuurhuis is een grootte berging van binnenuit bereikbaar. Vanaf dek zijn voor en achter flinke bergingen. bouw start begin 2009

1000 mijl met de JAGER

 

Afgelopen  maand zeilde ik de duble handed 1000 mijls. Samen met Kasper Silvius voeren wij van Schevenngen via Newcastle naar Bergen. Hier sloot de race aan bij de BERGEN-SHETLAND race.

Het traject naar Newcastle was een beproeving. We hadden weinig wind en moesten soms bij tegenstroom ankeren. De nieuwe masttop unit was nog niet gecalibreerd, de nieuwe lichtweer high aspect nog amper geprobeerd zodat het zoeken was naar de juiste windhoek. Het oude Sestrel kompas zat s nachts vast. Een derde plaats in het eerste traject viel nog mee.

 

 

 Gestard in Newcastle                                                                      Bergen

Het tweede traject begon goed met fikse tegenwind. We liepen het eerste etmaal goed, maar kwamen uiteindelijk in een windstilte allemaal weer bij elkaar. De verwachte winddraaiing kwam net te laat voor

ons

De bergen Shetland race starte met flink wind, helaas van achter. We moeten winnen van Fandango en die kans is het grootst met flinke tegenwind. Het gaat wel lekker hard alleen breken we de neerhouder en een grootschootblok. We doen de 200  mijl in 26 uur.  helaas net te weinig, weer tweede.

              

 Start na Lerwick                                                                                    Lekker gesurfd

De terugtocht is een herhaling van de heenweg, veel wind van achter. Het resultaat daardoor gelijk, tweede.

Samen met Jolanda varen we met tegenwind in 60 uur terug, waarbij  in een omweersbui met 35 knoop wind de max carbon high aspect in tweeen gaat. Inmiddels is alles weer heel en hopen we nog even naar oost Schotland te zeilen.