published 5 juli 2023

Juli 2023

 

Ontwerp No 528

 

 

Het gondeltje is feestelijk tewater gelaten bij het Wilhelminapark in Sneek.

Het ligt er met een spudpaal midden in de vijver.

 

Ontwerp No 529

 

Op basis van No 503 heb ik een voorstelschets gemaakt met een dekhuis. Op verzoek van de klant komen er kimkielen onder. Dit is een interessante optie om rechtop droog te vallen en de diepgang te beperken. Het schip wordt voorzien van elektromotoren voor de voortstuwing en in composiet gebouwd

Ontwerp 523

 

No 523 schiet mooi op. Het casco is in de afwerkfase. Ramen, waterdichte deuren e.d. worden voorbereid.

Ze oogt heel mooi ruim en groot.

 

 

No 526-523

Ontwerp No 526-523 gaat ook een fase verder. Ik ben druk bezig met het ontwerp. Er komt een swingkeel onder en het interieur en het dekplan worden gewijzigd. De planning is dat de bouw in september start.

 

 

Refit Swan 48

 

 

Ik reed onlangs naar Kirchdorf (Oostzee) om de refit aan een Swan48 voor te bereiden. Het schip komt in augustus naar Modus Marine in Lelystad. Hier moet de mast ondersteuning worden vervangen en het dek worden gerepareerd. Ook binnen wordt het interieur aangepast.

 

Ontwerp No 527 D12

 

 

Na behoorlijke vertraging heeft Nedcam dan toch de mallen afgeleverd en kan er bij Paul Dijkstra Composites hard gewerkt worden om de eerste boten voor de komende Atlantic race af te krijgen. De eerste 3 roeidekken zijn al klaar.

 

Routeren Pacific Toughest Row

 

 

Samen met John Schouten doe ik voor Dutch Ocean Expeditions de routering voor 5 roeiboten in de Pacific race.

De concurrentie is sterk en de race nog lang. Niet al onze teams roeien om te winnen maar ze willen wel zo snel mogelijk aankomen.

 

 

 Golden Globe Race 2022-2023

 

 

 

Bayanat is na 235 dagen als tweede gefinisht in de Golden Globe race 2022-2023. Abhilash Tomy zat 1 dag achter Kirsten Neuschafer en 13 dagen voor Michael Guggenberg.

We zeilden Bayanat naar Southampton waar ze wordt verscheept naar Abu Dhabi. Hier komt ze in een museum

 

Video van de delivery

 

 

 

 

Scarborough North Sea Race

 

 

 

We zeilden de North Sea Race van Scarborough naar IJmuiden weer duo tegen meest volbemande schepen en haalden Line honours voor een Breehorn 41 en een J109. Ook wonnen we IRC overall.

 

Zie video