published 7 januari 2011

JANUARI 2011

Er is de afgelopen maanden geen nieuws op de site gezet. Niet omdat het er niet was, maar omdat ik er geen tijd voor had. Het is nog steeds druk, maar hier toch het nieuws,

Enige maanden terug bezochten we de bouwer van de FOXX in Frankrijk. Er zijn plannen voor een sloep uit dezelfde mal, en een grotere versie van de bestaande F0XX. De FOXX ligt in Lelystad en is beschikbaar voor proefvaarten zodra het ijs weer is verdwenen.

Het 16,5 m zwaardjacht No 468 is geschilderd en staat bij Pronk in Heeg. Als alles goed gaat is komende zomer haar tewaterlating.

Het 13.5 m stalen kieljacht met polyester dek is in aanbouw. De platen worden gewalst en aan de plug van het dek wordt hard gewerkt.

.

 Ik ben bezig met een 10.5 m motorboot voor ruim binnenwater. Aan de bouw van de eerste cascos zal binnen een paar maanden worden begonnen.

Ontwerp No 362, een aluminium V-spant wordt in eigen beheer in staal als zwaardjacht gebouwd. Bovenwaterschip dekplan en zeilplan blijven ongewijzigd. De uitslagen van roer zwaardkast en zwaard zijn klaar en de bouw is gestart.

 

De Coldhanded is weer begonnen. De eerste wedstrijd dag zeilde ik alleen (4e en 2e plaats) de tweede wedstrijddag zeilde ik met Jaap een 2e plaats. Zie www.coldhanded.nl