published 19 februari 2013

Februari 2013

 

 

 

C

 

Cocle of Main

Loa   8.80 m
Lwl   7.60 m
Boa  2.95 m
D      0.93/2.11 m
V       5.4 t
ball  2.8 t
 
De Cockle of Main, ontwerp No 474 nadert haar voltooiing. Het scheepje heeft een aluminium romp met een midzwaard. Het dek is van hechthout afgerwerkt met glas/epoxy. De mast is van carbon met een gaffelzeil,kluiver en fok. Binnenkort gaat ze te water. Nu staat ze nog bij Scheepstimmerbedrijf Pronk in Heeg. 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

                                                                                                              

Ontwerp No 484 Wordt voor een Hongaare opdrachtgever gebouwd. de 30 ft cruiser/racer is trailerbaar omdat je zo vanuit Hongarije in een dag een haven aan de Middelandse Zee kunt bereiken. Om de zeewaardigheid te vergroten is naast de omrolhoek van 150 graden het schip waterdicht afsluitbaar en krijgt het ingelamineerde bankfronten en kooibodems die luchtkasten vormen. Het is de bedoeling dat dit schip de Round Britain and Ireland race 2014 mee gaat varen

 

 

 
  
 
No 486, een 17.5 m motorjacht gebouwd in composiet. De voortstuwing wordt dubbelschroef, dieselelektrisch met grote accucapaciteit en dieseltanks. Zo kan op beschut water met laag vermogen elektrisch worden gevaren terwijl in zeegang de dieselmotoren voldoende voortstuwing geven. Het project is in voorontwerp stadium.
 
 
 
 
 
 
 
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  De KOOPMANS 28 DAYSAILER staat momenteel bij Jachtwerf   
  ATLANTIC in Harlingen in afbouw. Het casco werd in vacuum
  injectie door HOORA in Heeg gebouwd. Ten opzichte van de
  eerdere uitvoering heeft deze een diepe kiel en square top
  grootzeil. Door dit grootzeil staan de zalingen sterk gepijld en
  ontbreekt een hekstag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In Hongarije staat de GLOBESSIE 46 bijna af in de hal. Dit seriegebouwde schip heeft een stalen romp met polyester dek. De proefvaart zal van het voorjaar in Kroatie plaatsvinden
 
 
 V-spant No 482 begint aardig vorm te krijgen. Het dek zit er op en de eigenaresse is al bezig met het interieur. Ze zal er op gaan wonen, en grote solotochten maken.