Nieuws


September 2021

 

Ontwerp 515

 

 

 

 

Ontwerp 515 heeft haar proefvaart naar Noorwegen gemaakt. De eigenaren hadden hiervoor 25 jaar de Calista, een stalen 13 m Koopmans langkieler waar ze 100.000 mijl naar volle tevredenheid mee voeren.. Het is dan een uitdaging om een groter moderner schip in aluminium voor ze te tekenen. Gelukkig melden ze heel tevreden te zijn. Het schip vaart snel en door het dekhuis heb je veel meer contact met de buitenwereld.

 

 

 

 

Ontwerp 521

 

Ontwerp 521 gebaseerd op dek kustvaarder

Ontwerp No 521 is gebaseerd op het bestaande dekplan van een stalen kustvaarder.Het stalen dek was al vervangen door een aluminium dek en nu ook de romp in slechte staat is komt er een nieuwe romp onder. Voor een hogere snelheid en wat meer binnenruimte is de waterlijn verlengd. Er komt een aangehangen roer aan en de steven staat steiler. Voor toekomstige aanvragen heb ik er ook een nieuw dekplan voor geschetst

 

 

 
Ontwerp 503


 
Ontwerp 503 is ook te water. Ik deed de hellingproef in Zeebrugge waar ze door Jan van Damme werd afgebouwd. Met lichtgewicht materialen heeft Jan toch een mooi klassiek interieur gemaakt. Goed voor de zeileigenschappen want ze ligt 1 cm boven de berekende waterlijn. De zeilen worden momenteel bij Wittevrongel gemaakt. Ik hoop dat er binnenkort een proefvaart kan worden gemaakt.

 

Routeren voor Talisker Atlantic Challenge.

 

  

Dit jaar doen we weer de routering voor een aantal teams.

Ik hielp team Row for Impact ook met het kalibreren van de autopilot en maakt de verklaring van zeewaardigheid voor ze. Zij roeien in een R45. We doen ook de routering voor de door mijn ontworpen DOR 12 en DOR 34. Die roeien allemaal in verschillende klassen.

 

JAGER

 

  

Dit jaar zeilden we naar Denemarken. Met mooie wind zeilden we 900 mijl in drie weken.

 

Zie video